07 juuli 2008

Kuna auto oli päris mitu kuud seisnud, ning seda väga naeruväärsetel asjaoludel, tuli sundida end tööle jälle.. Töö algas siis sellega, et tuli leida doonor millelt võtta moootorile puuduvad jupid, ning salong. Kuna sellel hetkel ühtegi avariilist MKIII GTi'd saada polnud, läks pilk ka teistele sellistele autodele. Kuna koolijuures seisis juba tükkaega üks Passat, millel kaugelt vaadates tundus olevat mingid paberikesed klaasile kinnitatud, sai mindud ükspäev seda natuke lähemalt vaatama, lootuses et tegu on 2.0 85kw masinaga. Lähedale jõudes tuli välja, et see leht nägi välja selline..

Auto ise selline


Ehk üllatus üllatus, auto on nelivedu ja kompressor :|. minul kohe tekkis nelivedu istu ja värki. Plaan oli vennale kindlasti helistada järgmine päev, et küsime niisama hinda ja tunneme huvi, äkki ostame ära klassivennale niisama eks. Mõnipäev hiljem sai number valitud, ning number ei vasta, on välja lülitatud või levipiirkonnast väljas. Sai siis veel paar korda proovitud, ning ei midagi. No okei, kui ei vasta siis ei vasta. Paari päevapärast sai isaga jälle autodeteemal vesteldud, ning lihtsalt rääkisin ära, et koolijuures on seisma jäänud selline passat.. Vägapalju neid pole ning see seisma jänud, imelik ju?! Sellepeale tärkas isal kohe mõte, et miks ei võiks golfi teha neljaveoliseks? käskis kohe helistada ja uurida seda. kui rääkisin et telefon väljaas, siis lõpuks jõudsime niiikaugele, et uurisime omaniku välja läbi politseis töötavate sugulaste, ning lõpuks saime ka omaniku kätte. Telefoni otsas oli omanik vana mees, kuid kui kohale jõudsime ning autot vaatama hakkasine, polnud see vend niivana midagi. ilmselt mingi pojake vms. kohapeal oli autol kummid vahtu täis lastud ning salongis hallistust natuke minema pühitud. Sai natuke vesteldud, ning auto käima ajatud. loomulikult see kohe käima ei läinud, sai krokodillidega turgutatud:D. Kuid auto sõitis ja töötas, kuigi jah.. ei töötand ta ilusti, ning väljalaske kollektor lasi ka läbi. (ilmselt sellepärast ta seisma oligi jäänud.) Muidu tundus auto tore, ning sai ka hinnas kokkulepitud. Vend tahtis oma kallikese eest 10 tuhat, kuid oli nõus ka üheksaga ära andma. Järgmine päev ARKi, ning samal päeval ka autoga koju. Ega see kojutoominegi läinud nii libedalt, kuna pidime auto ära tooma nööriotsas, siis tuli saada passat aiast välja autojuurde. sai auto välja lükatud (käsipidur peale kinni jäänud, ning ilmselt ka esimene parem). sai auto välja, siis läksin ma passatisse rooli keerama. Tore oli see, et esimene kord olin ma taga vedavas autos, ning see polnud mõnus:D Lõpuks kui koju jõudsime, siis ema vaatas jälle meid imelikult, et mis jama me jälle koju oleme vedanud..
Kodus hakkas auto lammutamine, eesmärk oli auto lahti kiskuda, tehnika siis golfipeale ning kõik muu maha müüa! Mõni aeg tagasi oli passat sellises seisus..